Første skib anløber ny bulkterminal i Esbjerg

Første skib anløber ny bulkterminal i Esbjerg
M/S Tertnes har egen lossearm, hvilket øget lossekapaciteten betydeligt i forhold til en mobil grab. Foto: Esbjerg Havn.

Mandag 26. oktober 2020 kl: 10:57


Esbjerg Havns nye bulkterminal blev indviet fredag, da Stema Shippings M/S Tertnes anløb terminalen og begyndte losningen af af godt 10.000 tons grus. Terminalen har en samlet kapacitet på 17.000 kubikmeter.

”Jeg håber og tror, at både eksisterende og nye kunder vil benytte sig af den nye terminal, så det kommer til at betyde en øget mængde i både import og eksport. Det tror jeg på fordi, man kan losse og laste større mængder, og fordi der er mulighed for, at godset kan opbevares i længere tid. Normalt skal man losse direkte på et kajområde, hvor godset hurtigt skal fjernes igen,” siger Søren Stougaard, der er skibsmægler i Blue Water Shipping.

Og netop mere forretning på havnen var også ønsket fra Esbjerg Havn, da de etablerede bulkterminalen for en lille måned siden.

”Vi har altid haft bulk på havnen, men nu udvider vi mulighederne ved at facilitere det på en struktureret måde med bulkterminalen. Vi er overbeviste om, at det også betyder mere forretning til havnen, og det var godt at se, at M/S Tertnes fik indviet bulkterminalen, og dermed tog første skridt i den retning,” siger Dennis Jul Pedersen, havnedirektør på Esbjerg Havn.

Kilde: Esbjerg Havn

Velkommen til en ny uge.
Esbjerg havns nye bulkterminal i Trafikhavnen er nu indviet med hjælp fra Tertnes, der har losset norske skærver.

Slået op af Esbjerg HavnSøndag den 25. oktober 2020


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark