OOCL bestiller yderligere syv gigantskibe

OOCL bestiller yderligere syv gigantskibe
OOCL Japan. Arkivfoto.

Mandag 2. november 2020 kl: 08:00


Det Cosco-ejede containerrederi OOCL har bestilt yderligere syv containerskibe på hver 23.000 teu, der skal bygges på to Cosco-ejede skibsværfter i Kina. I forvejen har OOCL tidligere i år bestilt fem tilsvarende skibe på de samme værfter. Den samlede investering er tæt på 1,9 mia. dollar.

Mens A.P. Møller - Maersk fortsat holder fast i sin beslutning om ikke at bestille nye gigantskibe, opruster konkurrenterne fortsat på kapaciteten.

Med den seneste bestilling konsoliderer Cosco Group sin tredjeplads på listen over verdens største containerrederier målt på kapacitet, kun overgået af Maersk og MSC.

Den nye ordre koster OOCL, der blev opkøbt af Cosco i 2018, knap 158 mio. dollar pr. skib, hvilket er et par millioner dollar mere end skibene, der blev bestilt i marts på Dalian Cosco KHO Ship Engineering (Dacks) og Nantong Cosco KHI Ship Engineering (Nacks).

Disse skibe skal leveres i 2023, mens de netop bestilte skal leveres fra tredje kvartal 2023 og et år frem.

Baseret på skibenes pris tror kilder i branchen, at der er tale om konventionelt drevne skibe og ikke duelfuel skibe, der også kan sejle på LNG.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark