Endnu en methanol-drevet tanker på vej

Endnu en methanol-drevet tanker på vej
Illustration: Stena Bulk.

Tirsdag 10. november 2020 kl: 11:02


Proman Stena Bulk, der er et joint venture dannet sidste år mellem Stena Bulk og Proman Shipping, har færdiggjort en aftale om at bygge endnu en methanoldrevet tanker på Guangzhou-værftet i Kina. I forvejen har rederiet to methanoldrevne skibe i ordre.

Det kommende skib - Stena Prosperous - vil som sine søsterskibe Stena ProPatria og Stena ProMare blive på 49.900 dwt. og vil indgå i flåden i 2. kvartal 2022, skriver Stena Bulk i en pressemeddelelse.

Proman Stena Bulk siger, at deres seneste bestilling viser rederiets langsigtede opbakning til methanol som skibsbrændstof for både Proman Stena Bulk og Stena Bulk.

“I Stena Bulk er vi meget tilfredse med udviklingen i vores joint venture med Proman Shipping, hvor vi nu tilføjer endnu et skib. Det er Stena Bulk´s mål at bidrage til at gøre skibsfarten mere bæredygtig. Dette joint venture tager os i den retning med en partner, som vi deler mange værdier med, som vi tror vil udvikle skibsfarten med nye tiltag, der vil føre til forbedret ydeevne og effektivitet,” udtaler Erik Hånell, der er CEO i Stena Bulk.

Proman Shipping er ejet af Proman, der er verdens næststørste producent af methanol. Brændstoffet udleder mindre CO2, brænder uden udledning af SOx og reducerer NOx-udledningen med 60 pct. sammenlignet med almindelig skibsbrændstof, skriver Stena Bulk.

Kilde: Stena Bulk.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark