USA langer ud mod kinesisk skibsbygning

USA langer ud mod kinesisk skibsbygning

Lørdag 14. november 2020 kl: 09:14


Den afgående amerikanske præsident Trump har udstedt en executive order, der forbyder amerikanske statsborgere og amerikanske virksomheder at eje aktier i 31 kinesiske virksomheder, herunder CSSC der er verdens største værftsgruppe.

China State Shipbuilding Corporation / CSSC ejer blandt andre værfterne Dalian Shipbuilding Industry, Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding og Hudong-Zhonghua Shipbuilding, og gruppen har samlet set verdens største ordrebog og det største salg.

Ud over at bygge civile skibe af alle typer, bygger værfterne også skibe til den kinesiske flåde, herunder fregatter, destroyere, ubåde og hangarskibe - skibe der the executive order udgør en trussel mod USA, og dermed er de selskaber der ejer værfterne også en trussel mod USA.

Forbuddet mod at eje aktier i de 31 selskaber, der alle tilhører det kinesiske militær-industrielle-kompleks, træder i kraft den 11 januar 2021, få dage inden Donald Trump fratræder som amerikansk præsident.

Privatpersoner og virksomheder har en frist på et år til at sælge aktierne i de berørte kinesiske selskaber.

Amerikanske virksomheder bygger også militært udstyr i stor stil, men i modsætning til de kinesiske virksomheder er ingen af de amerikanske virksomheder statsejede.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark