Boris vil genopbygge britisk styrke på havet

Boris vil genopbygge britisk styrke på havet
Den britiske premierminister Boris Johnson vil bygge 13 nye fregatter til Royal Navy.

Fredag 20. november 2020 kl: 11:50


“Britannia Rule the Waves” hedder det i den berømte sang. Sådan har det dog ikke været længe, men sådan skal det ifølge premierminister Boris Johnson være igen. Ihvertfald i europæisk farvand. Han vil genskabe Royal Navy som Europas stærkeste maritime styrke.

Den britiske premierminister annoncerede torsdag planer om at bygge 13 nye fregatter og lovede en ny generation af krigsskibe, der kan skabe en renæssance for skibsbygning på tværs af Storbritannien.

“Hvis der var en politik, der styrker Storbritannien i enhver mulig forstand, er det at bygge flere skibe til Royal Navy,” sagde Boris Johnson til Parlamentet.

Og sammenhold mellem de enkelte lande på de britiske øer i Det Forenede Kongerige, har Johnson brug for i en tid, hvor ikke mindst skotterne raser stadig mere over premierministeren, der betragtes som både nedladende og arrogant.

Det blev ikke bedre, da Boris Johnson tidligere på ugen kaldte overdragelsen af mere magt til Skotland for “en katastrofe”. Den britiske premierminister betragtes på nu som den primære årsag til, at kravet om skotsk selvstændighed vinder stadig større tilslutning, viste en undersøgelse i sidste måned.

Nu kan Johnson så håbe på, at et løfte om flere fregatter - og dermed mere arbejde til bl.a. skotske værfter - kan være med til at løfte hans popularitet en smule.
Han understegede sit ønske ved at garantere fremtiden for et berømt skotsk regiment - Black Watch - der har kæmpet for det britiske imperium i to verdenskrige og fornylig i Afghanistan og Irak.

Spørgsmålet er så, om det hjælper.

Kilde: gCaptain.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark