Bekymret minister vil samle opbakning

Bekymret minister vil samle opbakning
Forsvarsminister Trine Bramsen holdt møde med Danske Rederiers fmd, Jacob Meldgaard. Foto: Carsten Lundager, Danske Rederier

Fredag 20. november 2020 kl: 13:57


Forsvarsminister Trine Bramsen søger at samle opbakning fra sine forsvarsministerkolleger til en militær indsats i Guineabugten. Sikkerhedssituationen dér var eneste punkt på dagsordenen på et møde i dag med formanden for Danske Rederier og CEO i Torm, Jacob Meldgaard.

En lang række piratangreb i de seneste måneder viser, at sikkerheden i Guineabugten for handelsskibe er alvorlig truet.

Guineabugten anses for at være verdens farligste farvand og tegner sig for 95 procent af alle kidnapninger til søs. 

Forsvarsminister Trine Bramsen udtrykte bekymring og sagde efter mødet:
 
"Jeg prøver at samle opbakning fra mine forsvarsministerkollegaer, for Danmark kan ikke løfte det her alene. Vi bliver nødt til at stå sammen om denne opgave, og det kommer jeg til at arbejde videre for."

Jacob Meldgaard kvitterede efter mødet for ministerens engagement i sagen:
 
”Vi havde et godt og konstruktivt møde med forsvarsministeren. Hun er klart optaget af problematikken og oprigtigt interesseret i at bidrage til at løse den ubehagelige og uholdbare situation, vi som rederier gennem længere tid har oplevet i Guineabugten,” siger Jacob Meldgaard, CEO i Torm og formand for Danske Rederier. 
 
For knap to uger siden blev tankskibet TORM Alexandra angrebet af pirater i netop Guineabugten. Piraterne blev skræmt væk af en italiensk fregat, og ingen kom noget til ved angrebet, men det var et klokkeklart bevis for, at det i øjeblikket er risikabelt at sejle i området.

Den tætte dialog og store opbakning fra regeringen er afgørende i det arbejde, vi nu fortsætter sammen med andre interessenter, for at sikre international opbakning til en yderligere indsats i området,” siger Jacob Meldgaard.
 
På mødet deltog også adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen og direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier, Maria Skipper Schwenn.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark