Øvelse: Søfarten ramt i stort cyberangreb

Øvelse: Søfarten ramt i stort cyberangreb
Foto: Energistyrelsen/Colourbox.

Fredag 20. november 2020 kl: 16:00


Torsdag blev Danmark rat af et fiktivt cyberangreb. Gennem otte timer samarbejdede medarbejdere fra en række myndigheder og virksomheder på tværs af de seks samfundskritiske sektorer - bl.a. søfart. Center for Cybersikkerhed intenst for at stoppe angrebet og begrænse skaderne.

Der var selvfølgelig tale om en øvelse og i den forbindelse udtaler klima-, energi-, og forsyningsminister Dan Jørgensen:

“Forsyningssikkerheden i Danmark er helt afgørende for danskernes hverdag og velstand. Det er derfor vigtigt, at både myndigheder og aktører har en skærpet opmærksomhed på arbejdet med cyber- og informationssikkerhed i energisektorerne. Øvelsen er et eksempel på, at DCIS-samarbejdet er med til at holde Danmark sikkert, idet vi rustes til bedre at kunne håndtere trusler på cyber- og informationsområdet.”

Formålet med øvelsen, der er den første af sin art i Danmark, er at undersøge og afprøve kommunikation og videndeling mellem myndighederne og virksomhederne i tilfælde af et større cyberangreb, som påvirker flere sektorer samtidig. Øvelsen var en såkaldt skrivebordsøvelse, hvor deltagerne undervejs modtog forskellige brikker af viden, som så skulle deles, for at alle hurtigst muligt kunne lægge det samlede puslespil.

”Øvelsen gik rigtig godt, og vi fik vigtig viden, som vi kan bruge til at forbedre den operationelle koordinering på tværs af de seks samfundskritiske sektorer. Det er et vigtigt skridt på vejen mod et mere sikkert digitalt Danmark. Ved at træne sammen står vi alle bedre forberedt”, siger chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund Sørensen.

Kilde: Energistyrelsen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark