USA´s transportminister har sagt op

USA´s transportminister har sagt op
Den afgående transportminister ses her da hun blev udnævnt i 2017. T.v hendes mand Mitch McConnell. T.h vicepræsident Pence.

Fredag 8. januar 2021 kl: 08:57


Kupforsøget og stormen på Capitol Hill onsdag fik torsdag den amerikanske transportminister Elaine Chao til at sige sin stilling op. Hun var en af mange højt placerede republikanere, der langt om længe sagde fra overfor præsident Trump.

“Vores land oplevede i går en traumatisk og helt undgåelig begivenhed, da præsidentens tilhængere stormede Capital-bygningen i kølvandet på et møde, som han talte til. Som det sikkert er tilfælde for mange af jer, har det bekymret mig dybt på en måde, jeg simpelthen ikke kan se bort fra,” skrev den højt profilerede transportminister på Twitter.

Den 67-årige nu afgående minister blev udnævnt af Trump, da han tiltrådte i 2017 og har tidligere tjent som arbejdsminister under præsident George W. Bush fra 2001 til 2009.

Som gift med den hidtidige republikanske flertals-leder i Senatet, Mitch McConnell har hun været den ene halvdel af et politisk power-par, der har været stærke støtter for den afgående præsident Trump.

RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark