Fanølinjens første el-færge er på vej

Fanølinjens første el-færge er på vej
Grotte på vej ud fra værftet i Polen for ende af slæbetovet fra NH Towage slæbebåden. Foto: Molslinjen.

Fredag 8. januar 2021 kl: 13:58


Fanølinjens første el-færge - Grotte - har nu forladt værftet i Polen for enden af et slæbetov, da det endnu blot er et tomt skrog, der skal sejles til Hvide Sande Shipyard, hvor det skal færdigbygges. Turen ventes at tage fire dage for Grotte og NH Towage, Svendborg.

”Det er en spændende tur, og det er en spændende rejse, som begynder for Fanølinjen og Molslinjen. Grotte er vores første el-færge nogensinde, og da elektrificering af vores kortere ruter er en væsentlig del af vores klima-strategi, glæder vi os til at tage hul på det kapitel,” siger Molslinjens adm. dir., Carsten Jensen.

Når færgen ankommer til Hvide Sande, begynder arbejdet med at montere alt det indvendige på broen, i passagerområdet og ikke mindst i det maskinrum, som bliver en helt anden sag end maskinrummene hos de to søsterfærger, Menja og Fenja.

Selv om Grotte skal sejle på strøm, vil den stadig have muligheden for at sejle på almindeligt brændstof. Det er nødvendigt for at sikre sejlads til og fra Fanø under alle forhold og i tilfælde af nødsituationer, skriver Molslinjen i en pressemeddelse.

Grotte bliver det første el-drevne skib for Molslinjen, der forleden fortalte Børsen om planerne om at bruge 1 mia. kr. til at bygge eldrevne skibe til rederiets korte ruter. Siden går selskabet i gang med at nedbringe CO2 udledningen fra de større skibe.

Kilde: Molslinjen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark