Rekordstor mængde kokain afsløret

Rekordstor mængde kokain afsløret
Kokainen var pakket i poser og gemt i containere med salt. Foto: DLEAG

Lørdag 9. januar 2021 kl: 08:00


Narkopolitiet i det vestafrikanske land Gambia har fundet næsten 3 tons kokain pakket i 118 sække, der var skjult i tre containere, der ifølge fragtbrevet skulle indeholde salt. Det er den hidtil største fangst af kokain i landet.

Ifølge narkotikamyndighederne kan den enorme størrelse på sendingen skyldes Covid-19 pandemien, der også har påvirket narkosmuglernes mulighed for at flytte stofferne rundt i verden.

Værdien på gaden af den beslaglagte kokain vurderes til at være på mere end 87 mio dollar eller mere end 530 mio. kr. Det er myndighedernes antagelse, at den enorme mængde kokain skulle ende i Europa, som det som regel er tilfældet med narko, der afsløres i de vestafrikanske lande.

Myndighederne i landet havde fået et tip om at følge fire containere, der alle var kommet fra Equador. Tre af dem blev transporteret med Maersk til havnen i Banjul, Gambia, via Algeciras, mens den fjerde blev transporteret af MSC via Antwerpen i Belgien og Las Palmas, inden den nåede Banjul.

Eftersøgning gik i gang den 4. januar. Den første af de fire fundne viste sig kun at indeholde salt, som det også fremgik af fragtbrevet. Eftersøgningen fortsatte 7. januar, hvor de øvrige containere og dermed de 118 sække med kokain blev fundet.

Undersøgelserne viser, at containerne tilhører en mand med et fransk pas, der bor i Gambia. En større menneskejagt er nu sat ind efter ham.

Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark