Taulov Dry Port sætter gang i nybyggeri

Taulov Dry Port sætter gang i nybyggeri
Skala Arkitekter og Taulov Dry Port

Tirsdag 12. januar 2021 kl: 09:57


Joint-venture partnerne bag Taulov Dry Port, ADP og PFA er klar til at igangsætte det næste flerbruger logistikbyggeri på 60.000 m2, som allerede fra sommeren 2022 vil udvide lagerkapaciteten i området betragteligt. Det sker på baggrund af en stærk efterspørgsel på lagerkapacitet.

En rekordhøj efterspørgsel efter last-mile lager- og logistikfaciliteter med central beliggenhed har skubbet til udlejningen af det nyopførte, gigantiske lager- og logistikbyggeri på 50.000 kvadratmeter i Taulov Dry Port.

Effekten af flere store lejeaftaler samt udviklingen af det strategiske samarbejde med A.P Møller Maersk betyder, at den første store etape på i alt 50.000 kvadratmeter lager- og logistikbyggeri stort set er fuldt udlejet.

I november 2020 kunne Taulov Dry Port melde ud, at Salling Group flytter deres lager og logistik af bl.a. brød til Taulov. Flere andre virksomheder følger efter og er med til at cementere Taulov som Danmarks største transport- og logistikcenter.

Behovet for en effektiv logistikkæde og øgede krav til forbedring af virksomheders klimamæssige aftryk hos bl.a. de store retailvirksomheder sætter sit præg på efterspørgslen efter fleksible lager- og logistikbygninger med central placering.

Med en længde på 600 meter, en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter samt en facadehøjde på 16-17 meter bliver det næste store lager- og logistikbyggeri et markant vartegn i Taulov Dry Port.

”Vi har 295.000 m2 attraktiv byggeret udlagt til logistik og har store ambitioner om gennem milliardinvesteringer at skabe markedets største og mest innovative lager- og logistikbyggerier. I alt 95.000 m2 er nu opført, hvoraf de første 50.000 m2 flerbruger lager- og logistikejendomme blev bygget spekulativt. Da første etape er stort set fuldt udlejet, tager vi næste skridt og igangsætter yderligere 60.000 m2 lager- og logistikbyggeri. Vi er godt på vej til at indfri vores høje ambitioner om at gå forrest i udviklingen inden for logistikejendomme i Danmark”, siger Mikael Fogemann”, Executive Director, Nordic Real Estate.

Kilde: ADP


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark