Video

Farligt livestock-skib udelukket i 2 år

Farligt livestock-skib udelukket i 2 år
Foto: Australian Maritime Safety Authority

Tirsdag 12. januar 2021 kl: 11:50


De australske søfartsmyndigheder har for første gang nogensinde udelukket et skib fra Australiens farvande i to år. Forbuddet har ramt et ældre livestockskib, der blev fundet sejlende med hul i skroget. Nu bliver det danskbyggede skib transporteret ud af australsk farvand.

De australske myndigheder opdagede, at skibet sejlede gennem farvandet nord for Australien den 3. november i fjor med et stort hul i skroget og bad det øjeblikkeligt om at gå til den nærmeste havn.

I de seneste to måneder har søfartsmyndighederne så arbejdet med med skibets ejer og brugere for at få problemet løst. Men i sidste uge blev skibet lastet om bord på heavyload skibet MV Falcon, der skal fragte det sikkert ud af australsk farvand

Ejeren fik samtidig besked på, at skibet har forbud mod at sejle i australsk farvand i de næste 24 måneder.

“Det er en væsentlig beslutning truffet af de søfartsmyndigheden. Det er første gang et skib er blevet forment adgang til australsk farvand i så lang tid, og det vil helt sikkert påvirke skibets kommercielle drift,” siger chefen for den australske søfartsmyndighed, Allan Schwartz.

“Ejerne og brugerne af Barkly Pearl har negligeret vedligeholdelsen af skibet og udsatte besætningens liv for fare og udgjorde en øjeblikkelig trussel mod Australiens havmiljø,” hedder det videre.

Det 91 meter lange livestockskib på 3.280 dwt., der er ejet af selskabet Cattle Line One i Singapore, er bygget i 1993 og er indregistreret på Marshall Øerne.

OPDATERING: En af vores læsere oplyser, at Barkly Pearl blev bygget som et containerskib på Orskov Yard, navngivet Karin B. Siden har skibet skiftet navn flere gange.

Kilde: Australian Maritime Safety Authority


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark