Trods rekord: Fortsat for få praktikpladser

Trods rekord: Fortsat for få praktikpladser
Arkivfoto

Tirsdag 12. januar 2021 kl: 13:10


Danske Rederiers medlemsvirksomheder har i 2020 leveret 480 blå praktikpladser til studerende, og det er rekord, oplyser organisationen. Men søgningen har været meget stor, så der mangler fortsat praktikpladser til de sidste.

I en ny opgørelse Danske Rederier har lavet blandt medlemmerne, viser det sig, at de i år stiller 480 praktikpladser opgjort som årsværk til rådighed for de studerende på de maritime uddannelser. En stor del af pladserne er gået til studerende på MARTEC i Frederikshavn, hvor blandt andre de nye bachelorskibsførere alle er klar til komme en tur på havet.

Pladserne er fordelt mellem navigatører, maskinmestre skibsassistenter, dualassistenter og en enkelt skibsteknikerlærling.

Og det er en melding, som glæder uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen:

”Det er ingen hemmelighed, at mit hjerte banker for det maritime erhverv. Det udfylder en meget vigtig rolle for Danmark, og de mennesker der beskæftiges til søs. Derfor er det er en både glædelige og vigtig rekord. Det er det samspil, der skal til mellem det offentlige og private for at sikre, at der fortsat vil være kvalificeret arbejdskraft til en stolt søfartsnation som Danmark,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.

I starten af 2019 garanterede Danske Rederier, at man ville stille med 350 praktikpladser hvert år. Den garanti er mere end indfriet i 2020.

Men selvom udbudet af praktikpladser har været stort - har det ikke været stort nok. Der er stadig studerende, der mangler pladser.

Forklaringen skal findes i, at optaget af studerende i år ligeledes har været rekordstort. 860 blev i sommer optaget via den koordinerede tilmelding, det er er en stigning på 22 procent ift. 2019.

”Vi har markeret os og brandet os over for de unge i de største folkeskoleklasser i en række år nu. Det begynder at give resultater. Flere studerende har valgt os i Det Blå Danmark, og nu må vi også vise, at vi vil vælge dem. Vi skal selv bruge arbejdskraften lige om lidt, så jeg håber, at vi kan få skrabet de sidste praktikpladser sammen, så alle kommer en tur på havet,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Det drejer sig om fremtidens kaptajner og skibsførere på navigatøruddannelsen, hvor der i øjeblikket mangler cirka 20 pladser.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark