Sovende rederi køber Hundested-Rørvig

Sovende rederi køber Hundested-Rørvig
Samsø Linien genopstår som aktivt rederi med købet af Hundested-Rørvig Færgefart A/S. Foto: Samsø Linien.

Tirsdag 12. januar 2021 kl: 13:46


Samsø Linien A/S, der ikke har drevet færgefart siden 2009, køber Hundested-Rørvig Færgefart A/S, der forbinder det nordlige Sjælland og Odsherred med to færger. Samsø Linien ser sig sig som en langsigtet ejer af ruten, skriver rederiet i en pressemeddelelse.

”Det er med stor glæde, at vi har indgået aftale om overtagelse af Hundested-Rørvig Færgefart A/S. Vi har foretaget en grundig analyse i forbindelse med opkøbet, og det er et yderst veldrevet rederi, som vi glæder os til at drive og videreudvikle sammen med de eksisterende medarbejdere og de tidligere ejere, der bliver i virksomheden.

Med købet vil vi igen blive et aktivt sejlende rederi og herigennem fastholde og udvikle vores kompetencer indenfor færgedrift samtidig med, at vi vil bidrage positivt til lokalsamfundene på både Samsø og omkring Hundested-Rørvig,” siger John Steen-Mikkelsen, bestyrelsesformand for Samsø Linien A/S, der er ejet af Samsø-Fonden.

Samsø Linien A/S har tidligere drevet færgetrafik mellem Samsø og Sjælland samt Jylland og har sidenhen chartret rederiets færge M/F Lolland ud til Molslinjen. Samsø Liniens bestyrelse har løbende arbejdet på at fremtidssikre selskabet og undersøgt forskellige muligheder ud fra en kommerciel vinkel.

“Nu er muligheden der for at udvide virksomhedens kommercielle rederiaktivitet, hvilket sikrer selskabet et stabilt afkast i fremtiden, og derigennem, at man kan bidrage positivt til lokalområderne samt fortsætte og udvide støttemulighederne i Samsø-Fonden,” skriver rederiet.

Færgeruten Hundested-Rørvig har en lang historie bag sig, som startede med sommerhusejere fra København, der skulle sejles det korte stykke over til Rørvig allerede i 1917. Ruten er blandt de mest benyttede blandt småfærgerne i Danmark, og det privatejede rederi har løbende investeret i flåde og havneanlæg.

Hundested-Rørvig Færgefart har 14 ansatte og har hidtil været ejet af Bo Andersen og Kennie Kjeldsen, der fortsætter som ansatte på overfarten  

Overfarten betjenes af færgerne M/F Nakkehage og M/F Isefjord, der er det nyeste - indsat i 2013.

Der er ingen oplysninger om prisen for selskabet.

Kilde: Samsø Linjen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark