Sydkorea:Foreløbig intet resultat

Sydkorea:Foreløbig intet resultat
Hankuk Chemi blev opbragt af iranske revolutionsgardister 4. januar.

Onsdag 13. januar 2021 kl: 08:55


Sydkoreanske diplomater har i nu tre dage forhandlet på højt niveau med Iran i bestræbelserne på at få det opbragte kemikalietankskib Hankuk Chemi frigivet. Men foreløbig har drøftelserne været resultatløse og de sydkoreanske diplomater har forladt Teheran. Men forhandlingerne vil fortsætte.

“Gennem mangesidige konsultationer med ledende iranske embedsmænd vil Sydkorea og Iran samarbejde for at skabe hurtige, konstruktive løsninger på de verserende spørgsmål baseret på det mangeårige venskab mellem de to lande,” hedder det i en udtalelse fra Sydkoreas udenrigsministerium.

Iran siger, at de har tilbageholdt skibet den 4. januar på grund af “forurening af miljøet”, men Iran har på intet tidspunkt forklaret mere om, hvor og hvornår den påståede forurening skulle have fundet sted. Det kalder Sydkoreas viceudenrigsminister for “uacceptabelt”, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau, Yonhap.

Skibets ejer har blankt afvist, at skibet skulle have forurenet.

Men den iranske regering fastholder, at tilbageholdelsen er sket på grund af forurening, og at myndighederne er begyndt at behandle sagen juridisk. I en udtalelse fra Irans udenrigsministeriet hedder det, at sydkoreanske bankers “illegale blokering” - fastfrysning - af iranske olie-milliarder er en separat sag.

Sydkoreas ambassade i Teheran har tidligere bekræftet, at de i alt 20 besætningsmedlemmer har det godt og er uskadte.

Kilde: TradeWinds.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark