Aarhus Havn i markant fremgang i 2020

Aarhus Havn i markant fremgang i 2020
Thomas Haber Borch, CEO i Aarhus Havn. Foto: Aarhus Havn.

Onsdag 13. januar 2021 kl: 10:58


På trods af en verdensomspændende pandemi har Aarhus Havn realiseret en markant fremgang i omsætningen af gods i 2020, der steg med 3,4 pct. til 9.250.000 tons gods, mens containeromsætningen steg med 8,5 pct. til 623.000 teu.

Det er en tilfreds havnedirektør, der kan se tilbage på et år, hvor Danmarks største erhvervshavn oplevede en positiv udvikling i de håndterede fragtmængder.

”Jeg ved, at mange andre havne både nationalt og internationalt har oplevet et betydeligt fald i godsomsætningen i 2020. Fx kom vores største konkurrent syd for grænsen ud af første halvår med et fald i omsætningen på hele 12 pct., hvilket sætter vores fremgang i perspektiv,” siger Thomas Haber Borch.

Omsætningsvæksten var primært drevet af containerområdet, mens nogle af de øvrige forretningsområder er mærket af en vigende tendens i markedet. Det gælder for både fast og flydende bulk samt færger og krydstogter.

På containerområdet har bl.a. en stigende svinekødseksport påvirket omsætningen positivt, men også importen er steget betragteligt.

”Men samlet set er containerimporten procentuelt steget lige så meget som eksporten, og for os er det positivt, at vi har markant fremgang både på import- og eksportområdet,” understreger Thomas Haber Borch, der peger på, at det samtidig er et udtryk for, at både virksomhedens direkte kunder og transportkøberne har godt gang i deres forretning.

Han glæde sig over, at de skibe, der er anløbet i 2020 gennemsnitligt har været større og har medbragt mere last.

“Det betyder, at klimabelastningen per tons gods samtidig er reduceret. Og det er også et af vores vigtige pejlemærker,” siger havnedirektøren.

Kilde: Aarhus Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark