Så er den gal igen på Theodore Roosevelt

Så er den gal igen på Theodore Roosevelt
USS Theodore Roosevelt flankeret af USNS Yukon. Foto: US Navy

Onsdag 17. februar 2021 kl: 16:00


For tredje gang inden for et år er der fundet Covid-19 smittede ombord på det amerikanske hangarskib USS Theodore Roosevelt. Tre besætningsmedlemmer er testet positive og er nu anbragt i isolation.

"Vi gør alt, hvad vi kan for at beskytte vore styrkers helbred,” lyder det i en udtalelse fra den amerikanske Stillehavsflåde efter det seneste udbrud af Covid-19 om bord på hangarskibet.

De nye tilfælde markerer mindst det tredje udbrud af Covid-19 om bord på Roosevelt. Det første og mest alvorlige skete i marts i fjor kort efter et havneophold i Vietnam. Her bredte smitten sig hurtigt blandt den 4.800 mand store besætning, hvor op mod en fjerdedel blev ramt.
Roosevelt gik til basen i Guam, hvor det lå i 10 uger, mens besætningen blev isoleret og skibet desinficeret.

I midten af oktober blev skibet ramt igen. Denne gang blev blot en mindre del af besætningen ramt og forhindrede ikke Roosevelts planlagte afgang fra basen i San Diego i december.

Denne gang er de smittede uden symptomer, men er isoleret om bord på hangarskibet, der befinder sig i det vestlige Stillehav efter at have deltaget i en magtdemonstration sammen med hangarskibet USS Nimitz i Det Sydkinesiske Havn.

Kilde: Maritime Executive.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark