Dansk skib kæntret i Trelleborg Havn

Dansk skib kæntret i Trelleborg Havn
Foto: Peter Madsen Rederi

Onsdag 17. februar 2021 kl: 16:09


Det danske uddybningsfartøj Margrethe Fighter kæntrede onsdag eftermiddag i Trelleborgs Havn, i forbindelse med uddybningsarbejde i havnen. To af skibets tre besætningsmedlemmer er reddet i live, mens der fortsat ledes efter det sidste besætningsmedlem.

”Jeg kan desværre bekræfte, at Margrethe Fighter kæntrede i eftermiddag kl 13.30. Vi ved endnu ikke så meget, ud over at to besætningsmedlemmer er reddet og bragt til et sygehus. Der ledes fortsat efter det sidste besætningsmedlem”, siger John H. Madsen, direktør i Peter Madsen Rederi - der ejer skibet - til Maritime Danmark.

Margrethe Fighter har været beskæftiget i Trelleborg Havn siden sidste år, i forbindelse med konstruktion af to nye færgelejer i havnen.

Ifølge Trelleborgs Havn ligger Margrethe Fighter i øjeblikket med bunden i vejret i havnebassinet, mens dykkere er i gang med at undersøge skibet, og finde det savnede besætningsmedlem.

”De to reddede besætningsmedlemmer var stærkt underafkølede men ved bevidsthed, da de blev samlet op af et redningsskib”, siger Jörgen Nilsson, CEO i Trelleborgs Hamn AB, til Maritime Danmark.

Trelleborgs Hamn har i øjeblikket ingen oplysninger om, hvad der kan være årsag til ulykken.

Alle tre besætningsmedlemmer er danske.

Margrethe Fighter er på knap 200 bruttotons, 35 meter langt og bygget i 1988. Skibet er udstyret med en gravemaskine der kan nå ned i en dybde på 16 meter.

Skibet sejler under dansk flag.

Redaktionen
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark