Nedlukning kan forlænge søfartsuddannelser

Nedlukning kan forlænge søfartsuddannelser
Arkivfoto.

Torsdag 18. februar 2021 kl: 12:58


Nedlukningen af Danmark går hårdt ud over elever på søfartsuddannelserne, der mangler den praktiske undervisning, der er et krav for at få lov at komme ud at sejle. Dermed risikerer en hel årgang at blive forsinket, hvis der ikke snart bliver genåbnet for uddannelsesstederne.

“Vores klare bekymring er, at det kan blive nødvendigt med en studieforlængelse. Problemet er, at man ikke bare kan lære at svejse online, og man kan ikke lave redningsøvelser på en båd over nettet. Vi er bekymrede for, at vi ikke får den fremdrift i uddannelsen, som er nødvendig," siger Anders Hanberg Sørensen, som er rektor for Aarhus Maskinmesterskole og formand for rektorkollegiet for Maritime Uddannelser, til Jyllands-Posten.

Han har nu sammen med Danske Erhvervsakademier i et brev opfordret uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen til at lukke op for de studerende i næste runde af genåbningen.

På det maritime område er knap 4.000 elever på landsplan ramt af nedlukningerne.
Uddannelsesinstitutionerne beder om at få lov at åbne værksteder, laboratorier og simulatorer, så de studerende med største behov for praktisk undervisning igen kan modtage den - og dermed fortsætte deres videre uddannelse.

Kilde: JP.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark