Wakashio-kaptajn: Jeg var spirituspåvirket

Wakashio-kaptajn: Jeg var spirituspåvirket
Arkivfoto.

Fredag 19. februar 2021 kl: 13:10


Retssagen om ansvaret for Wakashios grundstødning ved Mauritius er i fuld gang og skibets indiske kaptajn, Sunil Kumar Nandeshwa, gør hvad han kan, for at skyde skylden på skibets førstestyrmand. Senest ved at erklære sig spirituspåvirket, da skibet grundstødte.

“Jeg var spirituspåvirket og det var førstestyrmanden, der havde kommandoen på skibet,” sagde kaptajnen i retten i Mauritius tidligere på ugen. Han forklarede, at der havde været en fødselsdagsfest den dag i juli i fjor, hvor skibet gik på grund og var årsag til en omfattende miljøkatastrofe på øen.

“Du skulle ikke have drukket så meget alkohol,” sagde retsformanden og fortsatte: “Der var uagtsomhed over hele linjen på alle niveauer. Du svigtede også”.

Førstestyrmand Tilakaratna Subodha fortalte ved et tidligere retsmøde, at kaptajnen havde lagt skibets kurs tættere på land for at få mobilforbindelse - noget han ofte gjorde rundt omkring i verden, hævdede førstestyrmanden.

Kaptajnen indrømmede ud over drikkeriet også, at der ikke var en udkigspost på vagt, da skibet gik på grund.

Mitsui OSK Lines (MOL) havde chartret den 300 meter lange bulker, der var ejet af Nagashiki Shipping og gik på grund 25. juli 2020 på vej fra Brasilien til Asien. Ved grundstødningen på revet blev der slået hul i skibet, der lækkede 1.000 tons bunkerolie, der efterfølgende forurenede de hvide strande i turist-paradiset.

Skibet knækkede senere helt over og den forreste del blev slæbt ud på dybt vand og sendt til bunds i efteråret i fjor. Den bagerste del af skibet har siden stået på revet, men i denne uge er et kinesisk bjærgningsselskab gået i gang med at fjerne det.Kilde: Splash


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark