Tre-fire minutter uden motorkraft var nok

Tre-fire minutter uden motorkraft var nok
Maersk Eindhoven.

Søndag 21. februar 2021 kl: 08:00


Det var en en automatisk alarm, der lukkede ned for hovedmotoren på Maersk Eindhoven, da containerskibet var på vej 45 sømil ud for Japan i Stillehavet i hårdt vejr. Tre-fire minutter uden motorkraft var nok til at skibet rullede så voldsomt, at det tabte 260 containere.

Det kortvarige motorstop fik alvorlige konsekvenser i det hårde vejr.
Ud over tabet af de 260 containere blev 65 containere på Maersk Eindhoven beskadiget, skriver Maersk i en opdatering om hændelsen den 17. februar.

“Fremdrivningskraften blev hurtigt genoprettet, og den indledende analyse indikerer, at olietrykket udløste en sikkerhedsfunktion, der fik motorerne til at lukke ned. Ingen fejl eller vedligeholdelsesproblemer er blevet identificeret. Besætningen er i sikkerhed og en komplet efterforskning er i gang,” skriver Maersk i opdateringen.

Rederiet oplyser, at de foreløbige undersøgelser kun viser få skader, der kræver minimale reparationer.

“Vi fortsætter med at tage situationen meget alvorligt og er i proces med at gennemføre en komplet undersøgelse af hændelsen,” skriver Maersk.

Maersk Eindhoven med en kapacitet på 13.100 teu var på vej fra Xiamen i Kina til Los Angeles, da det blev ramt af uheldet.

Kilde:gCaptain.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark