Esvagt opruster i USA gennem joint venture

Esvagt opruster i USA gennem joint venture
Arkivfoto.

Onsdag 17. marts 2021 kl: 08:00


Den danske virksomhed vil gennem et joint venture med amerikanske Crowley udnytte de grønne vinde, der blæser over USA med præsident Joe Biden. Parterne vil med Esvagts ekspertise bygge SOV-fartøjer, der i overensstemmelse med Jones Act skal sejle under amerikansk flag.

”Esvagt ser frem til at cementere sin position som markedsleder inden for offshore vind ved at gå ind på det amerikanske offshore vindmarked med Crowley, en stærk partner med en etableret track record for at levere løsninger til sine kunder,” siger Esvagt’s administrerende direktør Peter Lytzen.

På grund af Jones Act vil Crowley eje og operere skibene, mens Crowley og Esvagt vil deles om det finansielle i partnerskabet. Esvagt vil som en af de førende SOV-operatører i Europa bidrage med teknisk viden omkring design, bygning og operation af disse skibe baseret på en solid baggrund af tidligere erfaring med denne specifikke skibstype, skriver Esvagt i en pressemeddelelse.

”Dette partnerskab vil forene Crowleys offshoreerfaring i USA inden for engineering, skibsoperation, projektmanagement og logistik med ESVAGT’s globale SOV-design og operationelle evner. Det muliggør den fortsatte vækst af bæredygtige, grønnere energiløsninger ved direkte at adressere den nuværende kapacitetsudfordring inden for offshore vind”, siger Tom Crowley, formand og CEO i Crowley:

”Vore virksomheder deler en fælles kultur baseret på kerneværdierne sikkerhed, integritet og høj performance. Vi ser frem til et langt og frugtbart partnerskab, som vil understøtte Nordamerikas nye energiløsninger”.

Jacksonville-baserede Crowley Holdings Inc., er et holdingselskab i den 129-årige Crowley Maritime Corporation, og er et privatejet familie- og medarbejderejet selskab, der leverer verdensomspændende logistik-, regerings-, hav- og energiløsninger

Kilde: Esvagt


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark