Bjærgningsselskab:Stadig store udfordringer

Bjærgningsselskab:Stadig store udfordringer
Foto: Suez-kanal Myndigheden.

Mandag 29. marts 2021 kl: 13:39


Chefen for Boskalis, der ejer det hollandske bjærgningsselskab Smit Salvage, siger i et interview i hollandsk radio, “der fortsat er udfordringer forude,” i forhold til at få trukket Ever Given helt fri. Det er lykkedes at trække agterstavnen fri, men stævnen sidder fortsat fast.

“Den gode nyhed er, at agterstavnen er fri, men efter vores opfattelse var det den nemmere opgave. Udfordringen er stadig foran os, fordi du bliver nødt til at trække skibe med den vægt, det har,” siger Peter Berdowski til den hollandske radio.

Der har formiddagen igennem været forskellige oplysninger om skibet. Desværre har Suez-myndigheden valgt et usædvanligt lavt informationsniveau om bjærgningen, som en hel shipping-verden følger - og for den sags skyld også mange andre.

Skibets management selskab Bernhard Schulte Shipmanagement har slet ikke givet lyd fra sig i dag, mens skibets ejer, japanske Shoei Kisen blot har oplyst, at skibet fortsat står fast, men er blevet drejet til en 20 grader vinkel på tværs af kanalen i nat.

Suez-kanalen er nu igen på vej mod lavvande. Næste højvande kommer omkring midnat. Men der er ingen officielle rapporter om, hvornår og hvordan arbejdet vil blive genoptaget.

Den egyptiske Extra News har sendt live fra arbejdet i to timer i formiddag, men skiftede omkring kl. 13.25 til reklamer og andet indhold.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark