Maersk har 50 skibe forsinket mindst 1 uge

Maersk har 50 skibe forsinket mindst 1 uge
Arkivfoto.

Torsdag 1. april 2021 kl: 08:00


Konsekvenserne af den 6 dage lange blokering af Suez-kanalen skyller nu for alvor gennem de globale forsyningskæder med voldsomme konsekvenser for rederiernes kunder. Således varsler Maersk, at rederiet har op mod 50 skibe, der er forsinket i mindst en uge.

Konsekvenser bliver aldeles mærkbare for fragtkunder verden over, når de store rederier forsøger at indhente nogle af de enorme forsinkelser samtidig med, at fragten hober sig op.

Maersk opfordrer således sine kunder til at prioritere den vigtigste fragt. For der er ikke plads til det hele i de kommende uger.

“Vi undersøger nøje, hvordan vi kan justere netværket for at undgå overbelastning af havnene, og vi er foreløbig klaret at planlægge skibs-anløb uden de store clash,” skriver Maersk i en opdatering til sine kunder.

“Den næste udfordring bliver at få servicen til at følge sejlplanen igen, da vi har tæt på 50 skibe forsinket i en hel uge eller mere på grund af Suez-blokeringen - enten fordi de venter ved Suez eller er blevet omdirigeret til syd om Afrika,” skriver Maersk.

“Når de forsinkede skib begynder at ramme de næste havne i både Asien og Europa, kan vi ikke undgå, at det i betydelig grad vil påvirke tilgængeligheden af vores udstyr og kapacitet i den kommende periode.”

Som Maersk tidligere har meddelt betyder knapheden, at rederiet har suspenderet muligheden for at benytte online-platformen Spot til bookninger med kort varsel, ligesom indgåelsen af korte kontrakter foreløbig er suspenderet.

Kilde: Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark