Nord Stream anklager Polen for at provokere

Nord Stream anklager Polen for at provokere
Polsk M-288 patruljefly (Wikipedia)

Lørdag 3. april 2021 kl: 08:00


En talsmand for det store russiske energiselskab Gazprom, der står bag konstruktionen af den omdiskuterede gasrørledning på bunden af Østersøen fra Rusland til Tyskland - Nord Stream 2, anklager nu krigsskibe fra fremmede magter for at sejle for tæt på rørlægningen.

Andrei Minin, direktør I Gazprom, siger at de vestlige skibe opfører sig ”provokerende”, og at ”der er risiko for at gasrørledningen bliver skadet”.

Minin sætter ikke navn på, hvilke lande krigsskibene kommer fra, men nævner at polske militærfly overflyver de to russiske rørlægningsfartøjer, der er i gang med at lægge de sidste rør. Et arbejde der i øvrigt udføres i den danske økonomiske zone i Østersøen.

Polen afviser blankt at der er tale om provokationer, og siger at polske militærfly løbende, og i overensstemmelse med internationale regler, løbende gennemfører patruljeflyvninger over Østersøen.

Polen er stærk modstander af Nord Stream 2, mens Tyskland er en kraftig fortaler for projektet.

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump var også stærk modstander af projektet, mens den nuværende præsident - Joe Biden - har mindre fokus på projektet.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark