ShippingLab etablerer grøn brændstofplatform

ShippingLab etablerer grøn brændstofplatform
Alfa Laval er en af de virksomheder, der står bag det nye tiltag. Arkivfoto.

Tirsdag 6. april 2021 kl: 10:54


Et nyt projekt hos ShippingLab vil etablere en internationalt anerkendt platform, der skal medvirke til at drive den globale grønne omstilling på brændstofområdet. Konkret ved at koble nye typer brændstoffer til de rigtige testfaciliteter og afklare de relevante krav.

Formålet er at skabe en valideringsplatform for CO2-reducerende brændstoffer, som kan hjælpe producenter af bæredygtige brændstoffer med at imødekomme de maritime kunders behov og gøre vejen ind på det maritime marked nemmere for klimavenligere brændsler.

I den forbindelse vil platformen facilitere en række valideringsydelser, der har til formål at sikre den nødvendige viden inden for tekniske, regulatoriske, miljømæssige og økonomiske dimensioner og krav, som kræves, for at en potentiel brændstofløsning kan blive til et produkt, der handles i store voluminer i branchen.

Bag tiltaget står en række større aktører, herunder Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, Alfa Laval, MAN Energy Solutions, DS Norden og A.P. Møller-Mærsk samt bioolie-leverandøren MASH Energy.

Valideringsydelserne vil bygge på eksisterende ydelser hos kommercielle såvel som akademiske aktører, og platformens rolle vil være at forbinde producenterne med de rigtige testfaciliteter, der kan levere de data, der er behov for i forhold til at have et salgbart produkt til skibsfart.

Valideringsplatformen vil være tilgængelig for både eksisterende og fremtidige testfaciliteter både i Danmark og internationalt.

“Transitionen til at sejle på bæredygtige og klimaneutrale brændstoffer er kompleks. I den sammenhæng kan valideringsplatformen medvirke til at reducere den usikkerhed, som potentielle leverandører står med, og samtidig vil den også kunne sikre indsigt og viden om brændstofløsningerne hos kunderne og dermed øge interessen for og brugen af nye brændstofløsninger,” siger Kjeld Dittmann, der er formand for ShippingLab.

Kilde: Danske Maritime.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark