Ejer er i gang med bjærgningsplan

Ejer er i gang med bjærgningsplan
Foto: Hovedredningssentralen.oto:

Tirsdag 6. april 2021 kl: 11:50


Selskabet Amasus Shipping, der ejer heavy-lift skibet Eemslift Hendrika, der fortsat er i alvorlig fare ud for Ålesund, har hyret Smit Salvage til at etablere en bjærgningsplan for skibet. Vejret er fortsat hårdt i området.

Det norske Kystverket var tirsdag morgen i dialog med ejeren om, hvordan de vil håndtere skibet, der driver uden besætning i 15 meter høje bølger ca. 60 sømil ud for Ålesund.

“Det er vigtigt at få etableret tiltag, der kan forhindre, at fartøjet vil udgøre en miljøfare. Det er vores primære fokus,” siger Hans-Petter Mortensholm, der er beredskabsdirektør i Kystverken ifølge NRK.

“Der er en risiko for, at fartøjet kan kæntre og synke. Fartøjet har 350 ton bunkerolie og 50 diesel om bord,” siger han. Mortensholm har dog ikke information om, hvorvidt Smit Salvage allerede har sendt et skib afsted mod havaristen.

Kystvagtskibet Sortland er på vej mod Eemslift Hendrika og forventes at være fremme mellem kl. 11 og 13 tirsdag. Omkring kl. 8.30 blev der sendt overvågningsfly afsted fra Gardermoen lufthavnen i Oslo.

Skibet driver i øjeblikket i retning mod Stad og vil med den fart, det har nu, nå kysten om et til halvandet døgn, oplyser beredskabsdirektøren.

Den daglige leder af et lokalt miljøcenter frygter et olieudslip.

“Dette er det værst mulige tidspunkt på året for et olieudslip,” siger han med henvisning til, at det vil gå ud over både fiskeyngel og fugle, der er i området for at yngle.

Under stormen mandag morgen forskubbede lasten sig, så skibet krænger 15-30 grader.
Hele besætningen er evakueret.

Kilde: NRK.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark