Krydstogtskibe hjælper vulkan-udsatte

Krydstogtskibe hjælper vulkan-udsatte
Tusinder er på flugt fra vulkanudbrud. Krydstogtskibe vil hjælpe.

Søndag 11. april 2021 kl: 09:00


Efter årtier uden aktivitet gik vulkanen La Soufriere på den lille ø St. Vincent i den østlige del af Caribien i udbrud fredag og sendte skyer af aske og røg i vejret. Både Royal Caribbean og Carnival Corporation har sendt skibe afsted.

Vulkanen, der ikke har været i udbrud siden 1979, begyndte at rumle allerede i december og har siden sendt damp og røg i vejret. Men det tog til i den forgange uge og torsdag gave St. Vincent og Grenadinernes premierminister ordre til at evakuere landsbyerne omkring vulkanen.

Det var i sidste øjeblik, for fredag gik det for alvor løs. Aske og røg gjorde nærmest dag til nat, fortæller et øjenvidne til Reuters.

Omkring 4.500 indbyggere fra området nær vulkanen var lørdag evakueret med skibe eller over land, men flugten fra øen fortsætter og ingen ved lige nu, hvornår de kan vende tilbage igen. Der kan gå måneder.

De store krydstogtskibe, der som bekendt ellers er lukket ned, er ankommet eller på vej til St. Vincent for at hjælpe med evakueringen.

Naboøerne Dominica, Grenada og Antigua har lovet at tage i mod de evakuerede, men kun, hvis de er vaccineret mod Covid-19.

Og det kan vise sig at blive en udfordring, siger en oppositionspolitiker, fordi mange er “meget bange for vaccinen”.

St. Vincent og Grenadinerne har godt 100.000 indbyggere, der ikke har oplevet vulkansk aktivitet siden 1979. Tilbage i 1902 kostede et udbrud i La Soufriere mere end 1.000 mennesker livet.

Kilde: gCaptain.

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark