Suez kræver kompensation før frigivelse

Suez kræver kompensation før frigivelse
Arkivfoto.

Tirsdag 13. april 2021 kl: 09:57


Container-giganten Ever Given, der blokerede Suez-kanalen i næsten en uge, ligger fortsat i Bitter Lake i kanalen. Og dér bliver skibet, indtil der er blevet opnået enighed om en kompensation, siger den statsejede Suez Canal Authority ifølge egyptiske medier. Og det er ikke småpenge, det handler om.

Det kan blive en langtrukken sag at nå til enighed om en erstatning efter skibets blokering af Suez-kanalen, der førte til omfattende forsinkelser i den globale shipping, der ikke er indhentet endnu.

Tidligere har myndighederne talt om krav på op til 1 mia. dollar, hvilket flugter med vurderingen fra kreditbureauet Fitch Ratings.

Kravet er baseret på tab af indtægter og omkostninger til udstyr, maskiner og arbejdstimer til de omkring 800 bjærgningsfolk, der var involveret i arbejdet med at trække det 399 meter lange skib fri, skriver Business Insider.

Op mod 400 skibe endte med at hænge i kø nord og syd for Suez-kanalen, der årligt lægger vandvej til omkring 12 pct. af den globale handel og 30 pct. af verdens containertrafik, ifølge Reuters.

Værdierne på skibene er således enorme og blev opgjort til 9,6 mia. dollar pr. dag af Lloyd´s List.

Besætningen på Ever Given er fortsat om bord og kan se frem til yderligere ventetid, inden skibet igen får lov at sejle.

Kilde: e24.no


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark