Længste møllevinger på containerskib

Længste møllevinger på containerskib
APM Terminals brugte mere end en måned på forberedelserne til at laste møllevingerne. Foto: APM Terminals.

Onsdag 14. april 2021 kl: 11:50


APM Terminals i Pecem, Brasilien, har fornylig lastet de længste møllevinger, der nogensinde er transporteret på et containerskib. Hver af de tre møllevinger havde en længde på omkring 73 meter og en vægt på 21 ton, hvilket krævede en kompleks operation.

Selvom møllevingerne kun var omkring to trediedele af længden på de største møllevinger, der nogensinde er bygget, er det de længste i Brasilien og skulle transporteres fra Pecem i nord til den sydlige del af landet, hvor de skal installeres som en del af den voksende bæredygtige energisektor i regionen.

Ifølge driftschefen i APM Terminals i Pecem blev der brugt mere end en måned på at planlægge den komplekse operation, hvor en Ship-to-Shore kran først lastede en række containere, der skulle fungere som underlag for de rammer, som vingerne skulle placeres på.

Derefter arbejdede to mobile havnekraner sammen om i to operationer at løfte møllevingerne om bord på containerskibene Bartolomeu Dias og Vincente Pinzon, begge fra det Hamburg Süd - og dermed Maersk - ejede Aliança Navegação e Logística.

“Ved overførslen til skibet brugte vi to kraner af MHC-typen, der lastede to møllevinger på utrolige 55 minutter. På grund af møllevingernes størrelse og den anvendte skibstype, er der sandsynligvis tale om en ny verdensrekord,” siger den kommercielle chef i APM Terminals André Malgalhães.

Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark