Kræver millioner for redningsoperation

Kræver millioner for redningsoperation
Foto: Hovedredningscentralen

Fredag 16. april 2021 kl: 14:02


De hollandske ejere af heavylift skibet Eemslift Hendrika kommer nu til at betale op mod 3 millioner norske kroner, for den bjærgningsoperation der i sidste uge forhindrede, at skibet blev kastet ind på klippekysten ud for Ålesund, efter at Eemslift Hendrika fik slagside i hårdt vejr.

De mellem 2,5 og 3 millioner norske kroner dækker ifølge det norske medie Skipsrevyen de omkostninger Kystverket og Ålesund Kommune havde i forbindelse med bjærgningen.

”Vi er i god kontakt mede rederiet og forsikringsselskabet, så vi har ingen planer om at tage arrest i skibet”, siger Solveig Moe Frøland, direktør for kommunikation og samfundskontakt hos Kystverket, til Skipsrevyen.

Ud over regningen fra de norske myndigheder venter der også ejerne en pæn stor regning fra bjærgningsselskabet Smit Salvage.

Eemslift Hendrika var på vej fra Bremerhaven til Kolvereid i Norge, da lasten i starten af sidste uge forskubbede sig i stormvejre, hvorefter det 4.200 DWT store skib begyndte at krænge 15-30 grader mod styrbord.

Kaptajnen og tre besætningsmedlemmer blev i første omgang om bord, mens otte besætningsmedlemmer blev evakueret med helikopter. Men da det hårde vejr fortsatte, besluttede kaptajnen at alle skulle forlade skibet, og de sidste fire blev ligeledes fløjet i land.

Onsdag stod det klart at det var nødvendigt at tage skibet på slæb, hvis man ville forhindre at det ramte klippekysten, og torsdag lykkedes det at bugsere det ind til Ålesund.

To mindre skibe der var dækslast på Eemslift Hendrika blev ligeledes reddet.

Kilde: Skipsrevyen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark