EU opjusterer sit klimamål for 2030

EU opjusterer sit klimamål for 2030
Dan Jørgensen glæder sig over EU´s nye mere ambitiøse klimamål. Foto: Klimaministeriet.

Onsdag 21. april 2021 kl: 12:57


EU er nået til enighed om en ny klimalov, der kaldes “et grønt tigerspring for Europa” af klimaminister Dan Jørgensen. EU´s klimalov indeholder en opjustering af målet for reduktion af CO 2 fra 40 pct. til 55 pct. i 2030. Danmark havde ønsket et endnu højere mål, men ministeren er trods alt tilfreds.

”EU’s første klimalov er et historisk grønt tigerspring for Europa. Den kommer på et rigtig godt tidspunkt lige op til Bidens klimatopmøde, og fasttømrer endnu engang EU’s globale lederskab på klimaområdet. I de kommende dage mødes verdens største udledere med fokus på at løfte det globale ambitionsniveau, og EU’s høje ambitionsniveau vil være med til at lægge massivt pres på store udledere som Kina, Indien og Brasilien,” siger klimaminister Dan Jørgensen i en kommentar og fortsætter:

”Danmark har i den grad medvirket til at sikre den ambitiøse aftale. Vi har vedvarende lagt pres på for mere ambitiøse og juridisk bindende mål på europæisk plan. Vi er ambitiøse i Danmark, men det er i EU, vi virkelig kan flytte noget. Med opjusteringen af EU’s 2030 klimamål på mindst 55 pct. må man sige, at det lykkedes, selv om vi gerne havde set et højere mål.”

Samtidig med EU´s skærpede krav beder John Kerry, der er USA´s særlige klima-ambassadør, IMO om at arbejde for en målsætning om nul-udledning fra skibsfarten i 2050, hvilket står i skærende kontrast til udmeldingerne fra Trump-administrationen.

I øjeblikket er IMO´s målsætning anderledes konservativt med et mål om en reduktion på blot 50 pct. i 2050 sammenlignet med udledningen i 2008.

Presset mod IMO intensiveres også at fire store shippingorganisationers opfordring til, at der indføres en globalafgift for CO2-udledninger.
Læs mere om den historie HER.

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark