Minister i samråd om Maersk´s Alang-ophug

Minister i samråd om Maersk´s Alang-ophug
Arkivfoto fra Alang-ophugningsværft.

Onsdag 21. april 2021 kl: 14:05


Miljøminister Lea Wermelin er indkaldt til samråd i Folketingets Udenrigsudvalg af Enhedslisten om Maersk´s fortsatte brug af ophugningsværfter på Alang-kysten. Det sker, fordi der fortsat er kritik af arbejdsforholdene på de indiske ophugningsværfter.

“Hvad mener ministeren om, at ophugningen af skibe på Alang-stranden i Indien fortsætter under arbejdsmiljømæssigt uforsvarlige forhold, hvor arbejdet foregår iført klip-klappere og baseball-kasket, og når der fortsat er store udfordringer i forhold til lægehjælp, indkvartering og arbejdernes håndtering af affald?,” spørger Enhedslistens Christian Juhl.

Og det skal ministeren så svare på under et samråd torsdag.

Spørgsmålet er stillet, fordi der ifølge NGO´en Shipbreaking Platform fortsat er store problemer med ophugning af skibe på den berygtede Alang-strand.

“Trods massiv kritik afleverer verdens største rederi Mærsk stadig sine udtjente fragtskibe til ophugning på Alang-stranden i Indien, hvor der generelt hverken er styr på arbejdsforhold eller miljøbeskyttelse,” skriver Udenrigsudvalget videre i samrådsspørgsmålet.

Maersk har tidligere forsvaret brugen af de udskældte værfter. Således skrev selskabet i sin bæredygtighedsrapport fro 2017, at Maersk arbejdede for at forbedre forholdende på de kritiserede værfter ved Alang og opfordrede andre til også at “kræve høje standarder for sikkerhed, menneskerettigheder og miljøet og ved at overvåge implementeringen på stedet fra dag til dag.”

Men ifølge NGO Shipbreaking Platform er forholdene altså fortsat ikke tilfredsstillende, og nu skal Lea Wermelin så redegøre for sit syn på sagen.

Kilde: Udenrigsudvalget.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark