Britisk hangarskib klar til jomfru-mission

Britisk hangarskib klar til jomfru-mission
Foto: Royal Navy.

Mandag 26. april 2021 kl: 16:00


Den britiske flådes nye stolthed, hangarskibet HMS Queen Elizabeth vil lede en flotilje af britiske orlogsfartøjer gennem asiatiske farvande på sin jomfru-mission til Japan og Sydkorea, oplyser den britiske ambassade i Tokyo mandag.

Hangarskibets første indsættelse kommer samtidig med, at der er spændinger i området på grund af japansk frygt for kinesiske trusler mod nabolandet Taiwan.

Queen Elizabeth vil have 18 F-35 B stealth-jagerfly om bord og vil blive fulgt af to destroyere, to fregatter og to støtteskibe gennem det Sydkinesiske Hav. Også skibe fra andre nationer - heriblandt Danmark - vil tilslutte sig.

HMS Queen Elisabeth er det største og stærkeste skib nogensinde i Royal Navy. Det 65.000 tons store hangarskib er bygget på Rosyth værftet i Storbritannien blev overdraget til Royal Navy i hjemhavnen Portsmouth i december 2017.

Det godt 50 milliarder kroner dyre og 280 meter lange hangarskib har ligesom sit søsterskib Prins of Wales en kapacitet på 40 fly og en besætning på 600. Ud over besætningen er der plads til yderligere 850 soldater om bord.

Kilde: gCaptain.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark