Höegh Autoliners vil bygge de største grønne

Höegh Autoliners vil bygge de største grønne
Det bliver verdens største og grønneste bilskibe. Illustration: Höegh Autoliners.

Tirsdag 27. april 2021 kl: 14:10


Det norske rederi Höegh Autoliners har annonceret planer om at bygge en helt ny klasse af biltransportskibe - Aurora Class - der bliver verdens største af sin art og tillige forberedt til at sejle på brændstoffer, der ikke udleder CO2. Det er forhåbningen, at det første i klassen kan blive leveret i 2023.

Det nye skibdesign får plads til 9.100 enheder, hvilket gør dem til verdens største biltransportskibe, og de skal ifølge en hensigtserklæring (MoU) bygges på Xiamen værftet i Kina.

“Med tanke på fremtiden for laster og kulstoffrie brændstoffer er Aurora-skibene designet til en grønnere fremtid. Det er det mest miljøvenlige biltransportskib, der nogensinde er bygget. Aurora-klassen repræsenterer et stort skridt på vej mod en fremtid med nul-udledning,” siger Höegh Autoliners adm. dir. Andreas Enger.

Selskabet vil accelerere sine bestræbelser på at nå målet om nul-udledning i 2040 for “sammen med kunder og partnere at give et væsentligt bidrag til en mere bæredygtig maritim industri”.

De nye skibe i Aurora-klassen vil blive udstyret med “multi-fuel” motorer fra MAN Energi Solutions, der kan drives af forskellige biobrændsler og konventionelle brændstoffer inkl. LNG.
“Gennem mindre modifikationer kan de ombygges til fremtidens nul-udledende brændstoffer, inkl. grøn ammoniak,” oplyser selskabet.

Skibene er på nuværende tidspunkt de første i segmentet, der er planlagt til at kunne sejle med CO2-neutralt ammoniak.

Kilde: Höegh Autoliners


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark