Teknisk “kinderæg” monteret på Express 1

Teknisk “kinderæg” monteret på Express 1
Express 1 på vej i havn. Foto: Molslinjen.

Onsdag 28. april 2021 kl: 16:00


Express 1 har fået nyt udstyr. Det er såkaldte Interceptorer, som helt enkelt sørger for, at færgen sejler mere ligeud. Et teknisk Kinderæg som betyder, at færgen sejler endnu mere roligt, kan sejle hurtigere eller spare olie og CO2 til gavn for klimaet, skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Det var faktisk ikke en mere rolig sejlads, der var årsagen til monteringen af de såkaldte Interceptorer. Det var derimod behovet for at kunne forbedre de helt snævre manøvrer, som de kraftige waterjets, der skyder færgen fremad, ikke har som spidskompetence.

Så da Express 1 kom til Bornholm, hvor der er begrænset plads mellem molerne ved indsejling, gik arbejdet i gang med at gøre Express 1 endnu bedre.

Løsningen blev fundet hos svenske Humphree i Gøteborg. Her var et system, som på under ét sekund kunne skyde plader ud ved siden af waterjets’ ene. Det ville give mere stabil sejlads i den trange passage. Udstyret blev endeligt færdigmonteret under seneste dok i februar - og effekten var der med det samme.

Men det nye system skulle vise sig at have yderligere fordele, skriver Molslinjen.
Når færgen holdes fuldstændigt stabilt på vandet, stiger komforten for passagererne ombord. Samtidig får færgen et kraftoverskud, som enten kan lægge 0,8 knob på farten – eller spare på olieforbruget og dermed klimaet for CO2, når alle kræfter i færgens motorer udnyttes optimalt.

”Det er vigtigt, at vi hele tiden udvikler på færgerne, og her er det vaskeægte, teknisk innovation at tage et system lavet til konventionelle færger og tilpasse det til hurtigfærgerne”, fortæller Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Kilde: Molslinjen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark