Anderledes festival planlagt til september

Anderledes festival planlagt til september

Tirsdag 4. maj 2021 kl: 11:38


Mens de kendte musikfestivaler over hele landet nu aflyser i stor stil, skal Valbyparken til september lægge græs til en helt ny af slagsen. Den har dog ikke musikken i fokus, men er en bæredygtighedsfestival med Danske Maritime og Danske Rederier i central rolle.

Den nye festival “Tomorrow” vil fokusere på at oversætte de overordnede visioner i FN’s Verdensmål til konkrete handlinger, og Danske Maritime skal sammen med Danske Rederier stå for at udforme den maritime del af festivalpladsen.

”For Danske Maritime giver det rigtig god mening at være med, når stærke aktører laver en ny festival, hvis formål er at skabe en mere bæredygtig hverdag. I den maritime industri går tusindvis af dygtige fagpersoner hver dag på arbejde netop med det formål at gøre verdensflåden mere bæredygtig, og de er knalddygtige til deres arbejde. Mange forbrugere kender dog meget lidt til den grad af innovation, vi står for, så vi vil gerne bidrage til at sætte bæredygtighed i relation til transport, så forbrugerne ved, at skibstransport er det grønneste valg, og dansk maritim teknologi er med til at gøre en reel forskel,” siger Jenny Braat, CEO i Danske Maritime.

Arrangørerne af festivalen vil sætte fokus på at løfte vor tids største udfordringer i fællesskab – på tværs af sektorer og funktioner. Det passer fint i tråd med Danske Rederiers klimamål:

”Vi har i Danske Rederier sat os det ambitiøse mål, at vi skal være CO2-neutrale uden brug af klimakompensation i 2050. Det ved kollegaer, samarbejdspartnere og politikere godt, men det ved mange helt almindelige danskere måske ikke. Dem vil vi gerne have i tale, for det er en vigtig del af vores opgave at fortælle, hvordan vi knokler på med at fjerne det klimaaftryk, som helt almindelige varer som sneakers, avocadoer eller andre ting i vores daglige forbrug sætter.  Vi er i forvejen den mest klimavenlige transportform, når det gælder transport over lange distancer, og nu handler det om at få vores CO2-udledninger til at gå mod nul. Tomorrow-festivalen er en god mulighed for at vise, at den blå søtransport også er grøn,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier. 

Men lidt musik bliver der alligevel plads til på bæredygtighedsfestivallen.
Således er fire grupper foreløbig på plakaten, når Tomorrow Festival afholdes 3-4. september, hvor det også bliver muligt at forlyste sig med lidt bæredygtigt til ganen.

Læs mere HER.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark