Aalborg Havn: Første kajforlængelse i 30 år

Aalborg Havn: Første kajforlængelse i 30 år
Kajudvidelse er tegnet ind med stiplet linje. Ill.: Port of Aalborg.

Mandag 7. juni 2021 kl: 08:57


Drevet af kraftig stigende efterspørgsel øger Port of Aalborg nu sin kajkapacitet for første gang i 30 år. Havnen sender således snart et større anlægsprojekt i udbud, der indebærer en kajforlængelse på 100 meter samt etableringen af et tilhørende terminalområde på i alt 27.800 kvadratmeter.

Havnen i Aalborg har gennem længere tid oplevet en stigende efterspørgsel på kajnære arealer fra virksomheder og ser ingen tegn på, at interessen bliver mindre.

“Tværtimod forventer vi en fortsat stigende efterspørgsel både fra nordjyske virksomheder og projektkunder. Derfor er det helt nødvendigt, at vi udvider vores kajnære tilbud, så vi også i fremtiden kan tilbyde erhvervslivet de bedste rammer for deres logistikkæder,” siger Commercial Manager i Port of Aalborg, Michael Rosenkilde Lind.

I 2017 reagerede Port of Aalborg på den stigende efterspørgsel ved at etablere en helt ny multiterminal, som man siden har udvidet, så den i dag udgør cirka 33.000 kvadratmeter oplagskapacitet.

Det nye kajområde placeres i forlængelse af et knap 90.000 kvadratmeter stort opbevaringsareal, som aktuelt er udlejet til Siemens Gamesa. Dermed øges havnens kajnære oplagskapacitet som følge af udvidelsen med knap 120.000 kvadratmeter.

For at fremtidssikre kajen dimensioneres vanddybden til 10 meter, mens anlægsarbejdet desuden involverer en 200 meter kystsikring. Derudover er det en klar prioritet hos Port of Aalborg, at anlægsarbejdet bliver så miljøvenligt som muligt med fuld fokus på materiale- og ressourceeffektivitet.

Selve anlægsfasen ventes igangsat i august, og forventningen er, at det nye kajområde kan tages i brug 1. marts 2022. 

Kilde: Port of Aalborg


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark