Jubilæum for stor flådeøvelse i Østersøen

Jubilæum for stor flådeøvelse i Østersøen
Omkring 40 skibe deltager i NATO-øvelsen Baltops, der i øjeblikket er i gang i Østersøen. Foto: Forsvaret.

Tirsdag 8. juni 2021 kl: 11:50


I år er det 50. gang, at den store amerikansk ledede flådeøvelse Baltops finder sted i Østersøen. Øvelsen havde sit udspring under halvfjerdsernes kolde krig, hvor stormagterne så et behov for at demonstrere og fastholde retten til fri sejlads i internationale farvande og stræder, startede 6. juni og varer 12 dage.

I løbet af øvelsen vil  skibe og fly fra i alt 16 NATO-lande og de to NATO-partnerlande Sverige og Finland træne deres sømilitære færdigheder, herunder skydning mod sø- og luftmål, kamp mod andre skibe, fjernelse af miner, kamp mod ubåde mv.. For mange af skibene begynder øvelsen i skydeområdet ud for Sjællands Odde, hvorefter de slutter sig til de øvrige skibe i Østersøen.
 
Danmark deltager blandt andet med fregatten Absalon, forsyningsskibet Sleipner, dykkerfartøjet Søløven, en minerydningsstyrke, samt F-16-kampfly, et overvågningsfly og helikoptere samt et mindre stabsbidrag i øvelsesledelsen, der er placeret i Striking Forces NATO i Portugal.
 
I alt deltager cirka 350 danske soldater i øvelsen, mens den samlede deltagelse fra de 18 lande er cirka 40 skibe, 60 fly og omkring 4.000 soldater.

Kilde: Forsvaret.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark