Ny CEO til nordjysk maritim vækstkomet

Ny CEO til nordjysk maritim vækstkomet
Morten Brandborg skal være ny CEO i Green Instruments. Foto: Carsten Lundager.

Mandag 5. juli 2021 kl: 08:57


Den nordjyske virksomhed Green Instruments, der udvikler målestyr til skibsindustrien, har ansat den tidligere adm. dir. for Wärtsilä Danmark, Morten Brandborg, som ny CEO i den hurtigtvoksende virksomhed. Han afløser medejeren Oluf Sigh, der bliver bestyrelsesmedlem.

Green Instruments i Brønderslev producerer de særlige målesystemer, der installeres i skibenes skorstene for at holde øje med, om scrubberne virker, som de skal. Og det har virksomheden haft så stor succes med, at antallet af medarbejdere på få år er tredoblet til 75 ansatte, mens omsætningen er steget fra 30 mio. kr. i 2017 til godt en kvart milliard kroner i seneste regnskabsår.

Men nu skal den fortsatte vækst og udvikling varetages af en ny topchef i et planlagt skifte, skriver Green Instruments i en pressemeddelelse. Derfor afløses Oluf Sigh af 46-årige Morten Brandborg fra 1. september.

Om valget af Morten Brandborg siger bestyrelsesformand i Green Instruments Karsten Ries:

“Vi har været gennem nogle meget ekspansive år og har set omsætningen gå fra beskedne 30 millioner kroner til mere end en kvart milliard sidste år. Vi ser imidlertid ikke nogen grund til, at Green Instruments ikke kan fortsætte væksten, og derfor er vi meget tilfredse med, at vi har kunnet tiltrække en så erfaren branchespecialist som Morten Brandborg. Han har skabt stor vækst i Wärtsilä Danmark, og vi føler os overbeviste om, at han er den rette person bag rorpinden i Green Instruments’ fortsatte vækstrejse,” siger han.

Også Morten Brandborg glæder sig til at skulle løfte opgaven som ny CEO i virksomheden.

“Jeg har haft næsten 10 gode år i Wärtsilä, men jeg ser meget frem til at indfri forventningerne om endnu større vækst i Green Instruments. Vi har nøglen til en grønnere skibsfart på verdensplan og sidder allerede på halvdelen af verdensmarkedet. Potentialet er dog så stort og uudtømmeligt, at vi med den rette strategi og de rigtige folk kan blive verdens største på området inden for en årrække. Det glæder jeg mig meget til at stå i spidsen for,” siger Morten Brandborg.

Kilde: Green Instruments.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark