Byråd kræver advokatundersøgelse af ADP

Byråd kræver advokatundersøgelse af ADP

Tirsdag 24. august 2021 kl: 08:00


Oplysninger fra en whistleblower om et stort forbrug af luksuriøse ydelser i havneselskabet ADP fører nu til, at byrådet kræver en uvildig advokatundersøgelse af en række forhold i selskabet, der i slutningen af januar 2019 ledte op til, at den daværende havnedirektør pludselig forlod selskabet.

”Jeg kan bekræfte, at Fredericia Kommune er blevet forelagt materiale om nogle forhold i ADP. Da jeg blev orienteret af kommunaldirektøren og efterfølgende mødtes med gruppeformændene, var der bred enighed om at vi skulle handle og indkalde det samlede byråd om sagen. På den baggrund har Fredericia Kommune i sidste uge bedt ADP om en redegørelse”, siger Steen Wrist, Fredericias borgmester til Fredericia Dagblad.

Ifølge lokalmediet fredericiaavisen.dk handel sagen om bilag for: ”dyre middage, rejser med ægtefæller, slagterregninger, luksusarrangementer, billetter til koncerter, Linje 3-show, teaterforestillinger og mange andre frynsegoder”.

Oplysningerne om bilagenes art er ikke bekræftet fra anden side, og baserer sig på mediets kilder der har krævet anonymitet.

Fredericia Kommune ejer 89 procent af ADP.

Den uvildig advokatundersøgelse er ifølge Fredericia Dagblad og Ekstra Bladet, der har bragt en lang række artikler om kritisable forhold i Fredericia Kommune, lagt i hænderne på advokatfirmaet Horten.

Kilder: fredericiaavisen.dk, Fredericia Dagblad og Ekstra Bladet


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark