Fransk gigant fastfryser spotrater til februar

Fransk gigant fastfryser spotrater til februar
Arkivfoto.

Fredag 10. september 2021 kl: 08:00


Det har aldrig været så dyrt at få fragtet en container på verdenshavene. Men nu annoncerer CMA CGM, at selskabet stopper alle stigninger i spotrater frem til februar 2022. Det sker for “ at prioritere de langsigtede relationer med kunderne,” skriver selskabet.

Verdens containerrederier har i det seneste år skovlet penge ind som aldrig før på grund af de historisk høje fragtrater, drevet af en ubalance mellem udbud og efterspørgsel.

“Selvom de markedsdrevne stigninger i spotraterne forventes at fortsætte i de kommende måneder, har gruppen besluttet at stoppe yderligere stigninger på alle ruter, der er opereret under gruppens brands,” hedder det i en udtalelse fra CMA CGM torsdag.

Det franske containerrederi tilføjer, at gruppen har “investeret kraftigt” og har øget kapaciteten af sin opererede flåde med 11 pct. siden slutningen af 2019.

Det er ifølge rederiet sket gennem en kombination af nye skibe og brugte skibe, ligesom containerflåden er øget med 780.000 teu over de sidste 15 måneder.

CMA CGM forventer at tage imod yderligere 26 skibe inden udgangen af 2021, skriver TradeWinds.

Nyheden om fastfrysningen af raterne kommer blot få dage efter, at rederiet offentliggjorde sit regnskab for 2. kvartal, der viser massive stigninger i forhold til samme periode året før.
Nettoresultatet steg således voldsomt fra beskedne 136 mio. dollar i 2. kvartal i fjor til 3,47 mia. dollar i samme kvartal i år på baggrund af et omsætning i gruppe på 12,41 mia. dollar svarende til en stigning på 77 pct.

Kilde: TradeWinds.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark