Ny Suez-grundstødning går verden rundt

Ny Suez-grundstødning går verden rundt
Bulkeren Coral Crystal var årsag til rygter om nye problemer i Suez-kanalen. Foto: Suez-myndigheden.

Fredag 10. september 2021 kl: 11:50


En melding om et grundstødt skib i Suez-kanalen skaber - efter Ever Givens seks-dage lange blokade - øjeblikkelig opmærksomhed verden rundt. Det skete igen i går, hvor flere medier begyndte at spekulere i de mulige konsekvenser.

Torsdag fik den 78.100 dwt. store bulker, Coral Crystal, problemer med maskinen og måtte stoppe, da det var på vej i en sydgående konvoj i Suez-kanalen.

Det førte hurtigt til rapporter om en ny grundstødning og blokade af kanalen, som Suez-myndigheden søgte at stoppe med et tweet, hvor man opfordrede medier til at ikke at viderebringe rygter fra unavngivne kilder, men i stedet at holde sig til officielle informationer fra Suez-myndigheden.

Og ifølge myndigheden var der kun tale om en “meget kortvarig grundstødning”, der ikke påvirkede trafikken på Suez-kanalen.

“Hændelsen blev løst på en professionel måde ved hjælp af Suez-kanalens slæbebåde, og skibet genoptog sin transit gennem kanalen. Trafikke blev ikke påvirket negativt på nogen måde, da den blev dirigeret gennem den østlige gren af Al-Ballah forgreningen,” hedder det i en udtalelse fra Suez-myndigheden.

Men efter Ever Givens blokade af en af verdens vigtigste vandveje, der skabte yderligere forsinkelser for skibsfarten, kan alene rygter om en mulig blokade altså trække overskrifter.

Kilde: TradeWinds/Maritime Executive.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark