Dansk Søredningsselskab sætter trist rekord

Dansk Søredningsselskab sætter trist rekord
Foto: DSRS.

Torsdag 23. september 2021 kl: 08:57


Corona-krisen har gjort sejlads mere populært og flere ny sejlere på havet mens at være en af årsagerne til, at redninger til havs er steget markant i både 2020 og 2021. Således har Dansk Søredningsselskab (DSRS) på nuværende tidspunkt allerede udført 831 redningsaktioner mod 762 på samme tidspunkt i fjor.

Topscorerne for aktionerne er motorhavarier og grundstødninger, og DSRS regner med for første gang at nå over 900 operationer, når året er omme. Antallet ligger således markant over niveauet for 2019, hvor antallet nåede op på 599.

“Når vi i 2021 pt. har haft flere aktioner end i tidligere år, skyldes det både, at der i coronaåret 2020 og her i 2021 er kommet flere usikre og nye sejlere på havet. Men også at flere og flere får øjnene op for, at man ved problemer på havet kan tilkalde gratis hjælp fra os,” formanden for DSRS, Steen Wintlev-Jensen.

Også Kystredningstjenester og Søværnet har haft flere redninger til havs i både 2020 og 2021.

Al redningsarbejde i DSRS udføres af frivillige, der ved et nødopkald tager på havet for at hjælpe nødstedte sejlere, windsurfere, fiskere m.fl.

"Ideelt set ville det være fantastisk, hvis der slet ikke var brug for DSRS. men igennem mere end 10 år har vi kunne konstatere, at vi med vores frivilliges store indsats gør er en stor hjælp for den indsats, myndighederne selv tilbyder. Gennem vores 12 redningsstationer i udvalgte havne i Danmark har vores flere end 300 frivillige gjort en kæmpe indsats i 2021, hvor flere og flere folk efter coronaen har opdaget værdien i at tage en tur på havet," Steen Wintlev-Jensen.

Kilde: DSRS


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark