Ny grøn køreplan for Det Blå Danmark

Ny grøn køreplan for Det Blå Danmark

Fredag 8. oktober 2021 kl: 14:14


Regeringen har offentliggjort en ny sektorkøreplanen for Det Blå Danmark, hvori der udstikkes en detaljeret plan for den grønne omstilling. Køreplanen kommer som en opfølger på regeringens klimapartnerskaber med Det Blå Danmark

”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at kvittere for, at regeringen og Folketingets partier har fulgt flere af klimapartnerskabets anbefalinger. For eksempel er der i alt afsat 285 millioner kroner fra Grøn transportpulje til grøn omstilling af danske indenrigsfærger”, siger Anne H. Steffensen, adm. Direktør i Danske Rederier.

”Desuden er det maritime klimadiplomati blevet styrket med en IMO-attaché i London. Og jeg kan fremhæve det danske lederskab i ’Zero-Emission Shipping Mission’, som eksempel på det internationale samarbejde, der skal være med til at bane vejen for en klimaneutral skibsfart”, siger Anne H. Steffensen.

Danske Rederier mener dog, at der stadig er plads til forbedringer.

Sektorkøreplanen forpligter f.eks. ikke kommunerne til at fremlægge planer for mere klimavenlig færgedrift, ligesom der heller ikke er krav om, at fremtidige færgeudbud skal indeholde miljøkrav.

”Der er fuld knald på den grønne omstilling af færgefarten. I sidste uge indviede Molslinjen Danmarks første kommercielle el-færge mellem Esbjerg og Fanø og der er i det hele taget rigtigt mange ting i gang. Men vi tror, at vi kan accelerere udviklingen endnu mere, hvis der bliver stillet krav i de kommende færgeudbud. Det råd håber jeg, regeringen vil tage med sig videre”. siger Anne H. Steffensen.

Læs sektorkøreplanen for Det Blå Danmark HER

Kilde. Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark