Maersk undersøger mulig voldtægt på skib

Maersk undersøger mulig voldtægt på skib

Fredag 8. oktober 2021 kl: 15:06


Maersk er i gang med en intern undersøgelse af, om der har fundet en voldtægt sted om bord på et af rederiets skibe. Det sker efter at en kadet på US Merchant Marine Academy har fortalt, at hun som 19-årig blev voldtaget under et praktikophold.om bord på et Maersk skib.

”Omkring klokken 6 eller 7 vågnede jeg nøgen i min seng”, skriver kvinden i en mail til
Maritime Legal Aid & Advocacy, en juridisk nonprofit organisation der kæmper for søfarendes rettigheder.

”Mit tøj lå spredt på gulvet, det var gennemblødt og jeg havde massive tømmermænd. Der var blod på mit sengetøj, og jeg vidste med det samme, at jeg var blevet voldtaget. Jeg var jomfru - og jeg kunne mærke at jeg var meget øm, og vidste præcis hvad der var sket”, skriver kvinden.

Ifølge kvinden var det en godt 60-årig maskinmester der voldtog hende. Det skete efter et drikkegilde om bord hvori flere officerer deltog.

Kvinden skriver i mailen, at hun ikke er den eneste der er blevet voldtaget under uddannelsen. I hendes klasse der tæller 50 kvinder, kender hun mindst fem andre kvinder, der er blevet voldtaget under deres 1-årige praktikophold til søs.

The US Department of Transportation and Maritime Administration har indledt en undersøgelse af den konkrete hændelse, og oplysningen om at flere kvinder har været udsat for overgreb, såvel i deres praktiktid til søs, som under opholdet på skolen - US Merchant Marine Academy i Kings Point, New York.

Hverken kvindes navn, eller navnet på det skib hun var i praktik om bord på, er offentliggjort.

Kilde: Flere kilder, herunder gcaptain, Splah247 og Newsday.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark