Jagt på oliesynder fortsætter i USA

Jagt på oliesynder fortsætter i USA
Arkivfoto

Mandag 11. oktober 2021 kl: 13:09


Den amerikanske kystvagt opsøger fortsat skibe, der i forrige uge ankrede op i nærheden af den rørledning, der var årsag til et 3.000 tønder stort råolieudslip. Nye undersøgelser har dog vist, at det kan være mange måneder siden, at et anker første gang greb fat i rørledningen.

US Coast Guard arbejder nu blandt andet ud fra en teori om, at det kan være flere måneder siden, at rørledningen første gang blev ramt af et anker, der trak den hen over havbunden. Fund på havbunden tyder på, at der har været et lille udslip af olie for flere måneder siden, men at udslippet var så lille, at det ikke blev opdaget.

Nye kræfter - det kan være nedbrydning indefra, endnu et anker eller naturpåvirkninger - kan så have udløst den 33 centimeter lange flænge det store olieudslip stammer fra.

Kystvagten satte i første omgang det tyske containerskib Rotterdam Express i forbindelse med olieudslippet ud for Californien i sidste uge, men en talsmand for skibets ejer,Hapag-Lloyd, har tidligere sagt, at de amerikanske myndigheder har frikendt det tyske containerskib for at være skyld i olieudslippet.

Skibe, fly og oprydningshold på land, er fortsat i gang med at indsamle så meget af den spildte olie som muligt. Indsatsen har dog ikke kunne forhindre, at dyrelivet i området er hårdt ramt.

Der er også nedlagt fiskeforbud i farvandet.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark