Semco Maritime scorer stor asiatisk ordre

Semco Maritime scorer stor asiatisk ordre

Tirsdag 12. oktober 2021 kl: 08:00


Semco Maritimehar sammen med partneren PTSC M&C sikret sig en ordre på substations til Hai Long 2 og Hai Long 3 havvindmølle-projekterne, der skal etableres ud for Taiwans kyst og levere mere end 1 GW grøn vindenergi.

Kontrakten er den største offshore substation-ordre, der nogensinde er tildelt i et taiwanesisk projekt. Den er også konsortiets første og anses som et vigtigt strategisk gennembrud.

”Ordren giver os et solidt fodfæste i det spændende asiatiske offshore vindmarked, der gennemgår en rivende udvikling.” siger Frank Holm, Vice President Renewables, Semco Maritime-

Konsortiet vil sammen med ingeniørvirksomheden ISC Consulting Engineers udføre projektet fra 4. kvartal 2021 med planlagt installation offshore i 2024 samt færdiggørelse og idriftsættelse i 2026.

Kontrakten omfatter design, ingeniørarbejde, indkøb, fremstilling og idriftsættelse af de to offshore substations inklusiv jackets, der vil blive fremstillet på PTSC M&C’s værft i den vietnamesiske havneby Vungtau, der er centrum for landets offshore-aktiviteter i olie- og gassektoren.

Semco Maritime vil lede konsortiet med PTSC M&C og samarbejde tæt med ISC Consulting Engineers som primær underleverandør på projektet for Hai Long Offshore Wind Project.

Hai Long-vindmølleparken etableres i Taiwanstrædet omkring 50 km fra kysten og skal bidrage til at realisere den taiwanesiske regerings målsætning om at have installeret 5,5 GW offshore vindkapacitet som led i projektets anden runde for at sikre Taiwan en førende position inden for offshore vind i det østlige Asien.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark