CMA CGM køber stor terminal i Californien

CMA CGM køber stor terminal i Californien
Foto: CMA CGM

Onsdag 3. november 2021 kl: 13:54


Kampen om pladserne i de amerikanske vestkysthavne tog i dag en overraskende drejning, da det franske containerrederi CMA CGM købte 90 procent af aktierne i en af de største containerterminaler i USA - Fenix Marine Services terminalen i Los Angeles.

CMA CGM ejede i forvejen 10 procent af containerterminalen, som rederiet derfor nu ejer fuldt ud.

"Den hurtige genopretning af den globale økonomi har vist vigtigheden af havne og logistikinfrastruktur. For effektivt at forvalte vores havnedrift på USA's vestkyst har vi besluttet at købe Fenix Marine Services. Felix Marine Services er en af de største terminaler i USA og en af dets mest strategiske gateways. Det er en vigtig industrifacilitet, som markant vil styrke vores position og understøtte vores hurtige vækst på dette marked", siger Rodolphe Saadé, bestyrelsesformand og administrerende direktør for CMA CGM Group.

CMA CGM betaler den hidtidige ejer, EQT Infrastructure III, godt 2 milliarder dollar for deres ejerandel.

Fenix Marine Services (FMS) terminalen er den tredjestørste terminal i Los Angeles/Long Beach-havneområdet målt på kapacitet - 2,5 millioner TEU, og en af de største i Nordamerika.

Det franske rederi vil udvide antallet af terminalpladser fra de nuværende fire, udvide jernbanekapaciteten og forsætte digitaliseringen af havnen.

CMA CGM ejer i dag 49 havneterminaler i 27 lande gennem sine to datterselskaber CMA Terminals og Terminal Link.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark