Russisk mandskab og forskere på vej hjem

Russisk mandskab og forskere på vej hjem

Tirsdag 23. november 2021 kl: 11:07


I al diskretion har 23 forskere og en del af besætningen på det russiske forskningsskib Akademik Loffe - der siden begyndelsen af måneden har været tilbageholdt ud for Skagen - forladt skibet for at tage hjem til Rusland. Det skriver Jyllands-Posten.

et er kun skibet, og ikke dets besætning og forskerne om bord, der er taget i arrest. Besætning og forskere kan derfor frit rejse hjem hvis de ønsker det, og det er det der nu er skat.

I praksis foregik det sådan, at forskningsskibet kortvarigt forlod sin ankerplads for at sejle ud til den danske territorialgrænse, hvor forskerne og den ikke-nødvendige del af besætningen forlod skibet, og blev overført til et andet russisk skibe, der nu sejler dem hjem.

Vagthavende i Forsvarskommandoen har bekræftet hændelsesforløbet overfor Morgenavisen Jyllands-Posten.

Forskningsskibet er taget i arrest på foranledning af det canadiske selskab One Ocean Expeditions, der har overbevist Retten i Hjørring om, at selskabet har et tilgodehavende på 40 millioner kroner hos skibets ejer, Shirshov Institute of Oceanology of Russian, efter at forskningsskibet tidligere var chartret ud til det canadiske selskab.

I 2018 gik skibet på grund, ifølge canadierne fordi skibets russiske besætning ikke havde sat sig ordentlig ind i farvandet, hvilket førte til evakuering af skibet og aflysning af resten af årets togter. Ifølge One Ocean Expeditions påførte følgerne af grundstødningen det canadiske selskab et tab på 40 millioner kroner, som canadierne lige siden forgæves har forsøgt at få russerne til at betale.

Det er dette beløb canadierne håber at presse russerne til at betale, ved at tage skibet i arrest. Dette er dog endnu ikke sket.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark